Pjetër Meshkalla Institute
School of the GesuitiEducazione Network
sqiten
facebookTwitterGoogle+

Edukimi fetar

 

Të kërkosh, të gjesh dhe të duash Zotin në të gjitha gjërat dhe të kërkosh, të gjesh dhe të duash të gjitha gjërat e Zotit.

Shën Injaci.

 

Shkolla jonë është e hapur të të gjithë të rinjtë dhe të rejat, të krishterë dhe myslimanë. Të bindur që feja i jep kuptim jetës së njeriut, ne kemi si synim formimin e besimtaëve gjithmonë dhe më të vetëdijshëm për fenë e tyre. Kjo do të  thotë që nuk mjafton të jesh pjestar i traditës,  por edhe që gjithsekush të kërkojë një formim të thellë, të vazhdueshëm personal dhe komunitar.

 

Diktatura komuniste kishte deklauruar në Kushtetutë që Shqipëria është një shtet ateist. Në fakt u shkatërruan të gjitha institucionet fetare dhe u mundua të bëhet ndarja mes besimtarëve të feve të ndryshme.

Përveç rritjes shpirtërore përmes lutjes, festimeve dhe takimeve fetare, shkolla bën lëndën e edukatës fetare. Shkolla ofron një rritje shpirtërore dhe një ndihmë të gjetur miqësinë personale me Jezu Krishtin.

Stafi edukativ

Chiudi notifica

Gesuitinetwork - Normativa Cookies

I cookies servono a migliorare i servizi che offriamo e a ottimizzare l'esperienza dell'utente. Proseguendo la navigazione senza modificare le impostazioni del browser, accetti di ricevere tutti i cookies del nostro sito. Qui trovi maggiori informazioni