Pjetër Meshkalla Institute
School of the GesuitiEducazione Network
sqiten
facebookTwitterGoogle+

Vizita Historike e Atit Gjeneral në Shkollën Tonë: Një Moment Gëzimi dhe Frymëzimi

Me gëzim të madh, të premten më 17 maj, shkolla jonë pati nderin të priste Atin Gjeneral të Shoqërisë së Jezusit. Vizita e tij përfaqëson një ngjarje historike për ne, vizita e dytë e një Ati Gjeneral, pas asaj të Atit Gjeneral Kolvenbach në vitin 1994. Ishte një privilegj i jashtëzakonshëm që preku thellësisht të gjithë komunitetin shkollor, duke ofruar një mundësi unike për të ndarë realitetin tonë dhe për të marrë këshilla dhe frymëzime të vlefshme.

Një Mirëseardhje Speciale

Dita filloi me një pritje të ngrohtë. Së bashku me nxënësit tanë,  shoqëruam Atin Gjeneral në një vizitë të shkollës, duke i treguar ambientet, klasat dhe jetën e përditshme që gjallëron institucionin tonë. Nxënësit ishin entuziastë dhe krenarë për të treguar shkollën e tyre dhe aktivitetet shkollore, ndërsa Ati Gjeneral tregoi një interes dhe dashamirësi të thellë ndaj nxënësve.

Takimi me Këshillin Drejtues


Më pas, ishte menduar  një takim zyrtar me Këshillin Drejtues të shkollës. Gjatë këtij takimi, prezantuam realitetin e institucionit tonë dhe kontekstin socio-ekonomik të Shkodrës dhe Shqipërisë. Ishte një moment me rëndësi të madhe, ku mundëm të ilustrojmë sfidat dhe mundësitë që përballojmë çdo ditë, duke marrë në këmbim këshilla të vlefshme dhe një inkurajim të sinqertë për të vazhduar misionin tonë edukues.

Mikpritja nga Lëvizja Rinore Eukaristike


Një moment i veçantë i vizitës ishte takimi me të rinjtë e Lëvizjes Eukaristike Rinore  (LER). Të rinjtë mirëpritën Atin Gjeneral të jezuitëve, P. Arturo Sosa, në një rreth, duke krijuar një atmosferë ndarjeje intime. Gjatë këtij takimi, të rinjtë patën mundësinë të tregonin përvojat e tyre personale dhe të dëgjonin fjalët e Atit Gjeneral. Dëshmitë e të rinjve ishin plot entuziazëm dhe shpresë, dhe Ati Gjeneral u përgjigj me ngrohtësi dhe mençuri, duke ndarë gjithashtu dëshminë e tij. Ky shkëmbim forcoi tek të rinjtë ndjenjën e përkatësisë në një familje të madhe, dhe rinovoi tek ata përkushtimin për të jetuar vlerat e lëvizjes me përkushtim dhe pasion.

Dialogu me Komunitetin Edukativ


Momenti tjetër i vizitës ishte takimi me gjithë stafin edukativ, prindërit dhe ish-nxënësit e shkollës. Në një atmosferë të ngrohtë, Ati Gjeneral iu përgjigj shumë pyetjeve në lidhje me sfidat e edukimit në shekullin XXI. Fjalët e tij oruan disa pika reflektimi mbi tema të rëndësishme si gjithëpërfshirja, emigracioni dhe rëndësia e edukimit të të rinjve mbi vlerat e drejtësisë, paqes dhe solidaritetit.

Një Përvojë e Pasur


Vizita e Atit Gjeneral përfaqësoi shumë më tepër se një ngjarje formale. Ishte një përvojë e pasur që forcoi ndjenjën tonë të përkatësisë dhe besimin tonë për të vazhduar me vendosmëri përkushtimin tonë edukativ.

Vizita historike e Atit Gjeneral do të mbetet si një moment me kuptim të madh dhe frymëzimi. Jemi mirënjohës për mundësinë e ndarjes së realitetit tonë me të dhe për marrjen e mbështetjes së tij të çmuar. Kjo ngjarje na dha energji dhe motivime të reja për të vazhduar të ndjekim misionin tonë edukativ katolik dhe injacian, të vetëdijshëm për rëndësinë e rolit tonë në formimin e gjeneratave të ardhshme.

E përfundojmë me një falënderim të sinqertë për të gjithë ata që bënë të mundur këtë vizitë dhe që çdo ditë kontribuojnë në rritjen dhe suksesin e shkollës sonë. Shikojmë drejt së ardhmes me besim dhe shpresë të rinovuar, gati për të përballuar sfidat dhe për të kapur mundësitë që na presin.

Chiudi notifica

Gesuitinetwork - Normativa Cookies

I cookies servono a migliorare i servizi che offriamo e a ottimizzare l'esperienza dell'utente. Proseguendo la navigazione senza modificare le impostazioni del browser, accetti di ricevere tutti i cookies del nostro sito. Qui trovi maggiori informazioni