Pjetër Meshkalla Institute
School of the GesuitiEducazione Network
sqiten
facebookTwitterGoogle+

DIAMOCI UN TONO EDICIONI I 12-të NJË FJALË PËR TË GJITHË Konkurs muzikor për nxënësit e shkollave FGE Viti shkollor 2022/23

Fondacioni Gesuiti Educazione shpall konkursin muzikor tashmë traditë “Diamoci un Tono” , me synimin për t’u ofruar nxënësve të shkollave të Provincës Euro-Mesdhetare të Shoqërisë së Jezusit mundësinë për të nxjerrë në pah talentin dhe aftësinë e tyre krijuese.

 

Për vitin 2023, konkursi synon të vlerësojë muzikën dhe tekstet që e shoqërojnë atë, si një mjet për të përcjellë mesazhe shprese dhe paqeje për të gjithë – gra dhe burra të çdo vendi, populli dhe kulture – dhe të promovojë angazhimin të shpresuar aq shumë nga Papa Françesku. ” Të vendosim Fjalën në qendër, të zgjerojmë kufijtë, të hapemi ndaj njerëzve, të krijojmë përvoja takimi [1]”. Një Fjalë e cila, çdo gjë tjetër veçse neutrale, “nuk i lë gjërat ashtu siç janë, nuk mbron një jetë të qetë. Përkundrazi… na trondit, na bën të ndihemi rehat, na provokon të ndryshojmë… dhe kur hyn tek ne, na transformon zemrën dhe mendjen. “.

 

Këtë vit konkursi dhe mbrëmja finale do të përbëjnë një fazë të rëndësishme në rrugëtimin që do t’i sjellë edhe një herë shkollat jezuite në një audiencë me Papa Françeskun në muajin qershor

 

Fituesit e këtij edicioni të konkursit do të përformojnë gjatë audiencës papale më 10 qershor në Romë.

etarët në botë”: Shkollat jezuite në audiencë me Papa Françeskun, të shtunën 10 qershor 2023.

Bashkëngjitur dhe linku i rregullores

Regullore – Diamoci un Tono 2023

Chiudi notifica

Gesuitinetwork - Normativa Cookies

I cookies servono a migliorare i servizi che offriamo e a ottimizzare l'esperienza dell'utente. Proseguendo la navigazione senza modificare le impostazioni del browser, accetti di ricevere tutti i cookies del nostro sito. Qui trovi maggiori informazioni